Известие

Collapse
No announcement yet.

смяна на патрон за запалване и ключалки

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• смяна на патрон за запалване и ключалки

Здравейте,
    имам следния проблем и моля,ако някои е наясно да помогне. Ключалката на шофьорската врата ми е прецакана ,а ключа за дистанционно отключване не работи.Нямам втори ключ и в момента откл.и закл.колата отвътре и накрая през предна дясна врата излизам та въпросът е мога ли да взема от друга алфа 147 патрона за запалване+ключалките и дали ще има проблем с имобилайзера

До колкото знам няма 147 без централно заключване, така че няма смисъл да заключваш от вътре и да излизаш от дясно хехе Заключи я от дясната страна и готово. За ключалките нямам представа, но по-добре си оправи ключа.

Comment

Точно в това ми е проблема.Когато заключа дясната врата се заключва само тя.В същото време пък багажника е заключен и не мога да го отворя като цяло много кофти положение.
      Ако може да ми кажеш как се отваря багажника(аварийно)ще съм ти благодарен

Comment

Нямам представа за багажника. На по-ранните модели емблемата се плъзга настрани и имат ключалка. Виж дали и ти имаш.

А за вратата, ако предположим че всичко е ок, като се заключиш от вътре и отвориш дясната врата би трябвало всички останали да се отключват.

Comment

Първоначално публикувано от 147 JTD Покажи съобщение
          Здравейте,
          имам следния проблем и моля,ако някои е наясно да помогне. Ключалката на шофьорската врата ми е прецакана ,а ключа за дистанционно отключване не работи.Нямам втори ключ и в момента откл.и закл.колата отвътре и накрая през предна дясна врата излизам та въпросът е мога ли да взема от друга алфа 147 патрона за запалване+ключалките и дали ще има проблем с имобилайзера
          Купи един здрав патрон и иди при ключар да ти го пререди по твоя ключ и си оправи централното.
          Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

може да смени бравата без патрона
            Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
            Peugeout 2.2 HDI 133+++
            Alfa 159 +++ next

Comment

Първоначално публикувано от ivo_63 Покажи съобщение
              може да смени бравата без патрона
              Ако проблемът е в бравата, но колегата пише че е прецакан патрона. То при здрава брава и работещо централно, патрона може да го махне и да затапи отвора, но си е малко рисков вариант.
              Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

е може да се смени и патрона - от моргата + нов клеморед на ключаря - 20+40 = 60 лв
                Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
                Peugeout 2.2 HDI 133+++
                Alfa 159 +++ next

Comment

Ако вземеш от морга патрон и ключалки с ключ ще трябва да прехвърлиш имобилайзера от твоя ключ в този от моргата.Една идея от мен,ако централното работи вземаш един модул за управление с две дистанционни,свързва се и ще се отключва и заключва от него.Струват 20-25лв.Ако решиш с модул мога да кажа как се проверява централното дали работи и как се свързва модула.Успех.

Comment

а може да си държиш два различни ключа на ключодържателя, така е най- безболезнено
                    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Оправих централното и ще те помоля(s.p )да споделиш как да свържа модула за да отключвам и заключвам с него.
                      Благодаря предварително.

Comment

към модулите които се продават има схема кой кабел за какво е.Единия край на лампата на - с другия проверяваш кабелите които идват от лявата врата,на един от тях колата ще се заключи,на друг ще се отключи,ако не се лъжа бяха бял и син(мисля че централното се управлява по - ,ако ли не се подава + със пробна лампа),трябва един - за модула, + постоянен(на който има предпазител),с пробна лампа намираш + когато ключа не е в боша(по възможност по дебел,най удобно от кабела който отива към контактния ключ).Според това дали работи по - или + има кабел на който се подава съответно - или + ,и остават два кабела за мигачи,връзват се отделно леви и десни. дано съм успял да го напиша разбираемо.ако си около Бургас мога да помогна,ако не на лично мога да ти дам номера си,ако имаш някакви въпроси при свързването.

Comment

http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=83644 ,нагледно това намерих от колегите във форум на фиат дано ти е полезно

Comment

Working...
                          X